Kandidaten

Onze werkwijze voor werknemers
RegioTechniek stelt alles in het werk om jou als kandidaat aan de ideale baan te helpen en te voorzien van de juiste begeleiding. We kijken niet alleen naar het CV, maar we vinden de persoon achter het CV net zo belangrijk. Wij luisteren naar jouw wensen en staan open voor jouw ideeën.

Begeleidingsproces
Om je de optimale hulp te bieden, bestaat ons begeleidingsproces uit drie fasen.

 

Fase 1: De intake
Het eerste gesprek is belangrijk om elkaar te leren kennen. We willen achterhalen waar je werkelijk goed in bent, wat je wensen zijn en welke werkomgeving het beste bij je past. Daarbij zullen we je technische vaardigheden, competenties, persoonlijkheid en generatiekenmerken testen, want die zijn daarbij natuurlijk erg belangrijk. Met deze kenmerken kunnen alle betrokkenen goed beoordelen in welke rol of organisatie jij het beste past.

 

Fase 2: Voorbereiding van het sollicitatiegesprek
In de tweede fase vraagt RegioTechniek een referentie van jou op en helpen wij je bij het maken van een interactief Curriculum Vitae (CV) met een persoonlijke videoboodschap voor de opdrachtgever. Zij krijgen niet alleen te zien wat jij hebt gedaan, maar je krijgt ook de kans om jezelf voor te stellen en te laten weten waarom ze moeten kiezen voor jou.  Wij stellen je voor bij onze klanten en laten hen weten waarom wij juist jou geselecteerd hebben voor de vacature. Wij helpen je met het voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Zodat jij daar met een gerust hart heen kunt.


Wij hebben een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en kunnen jou een brede keuze aan uitdagingen aanbieden. Met onze kennis van de markt helpen we jou de juiste keuze te maken. RegioTechniek bemiddelt alleen in vaste banen en permanente functies bij onze klanten. Wanneer het gaat om werk voor kortere periodes, dan wordt dat vooraf besproken.

 

Fase 3: Begeleiding en transfer
Arbeidsbemiddeling voor technici is vergelijkbaar met transfers in de sport. Topsporters zijn ook vaak op zoek naar een andere club die beter betaalt, beter presteert of meer uitstraling heeft. In de periode van deta-naar-vast begeleiden we jou intensief bij een succesvolle overgang naar de klant. Dat betekent dat je als technisch specialist bij een opdrachtgever in dienst treedt na een vooraf afgesproken flexibele periode. Hier zal onze begeleiding beëindigen en dan zal de opdrachtgever met je verder gaan in coaching, carrièreontwikkeling, training en bezoek van werknemers op de werkvloer. Dat is onze techniek.

 

Presentatie RegioTechniek

 

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN

Behoefte aan gemotiveerd technisch talent?
Vraag dan direct een offerte aan!

Plaats je CV

Zoek jij een technische baan, maar heb je op dit moment geen vacature gevonden die aansluit bij jouw carrièrewensen en -mogelijkheden? Laat je cv dan hier achter. Een CV is een belangrijk deel van de sollicitatie, maar wij kijken ook naar de mens achter het CV. Dát is onze techniek.
We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Inloggen 

Heb je nu nog geen vacature gevonden die bij jouw carrièrewensen en –mogelijkheden aansluit? Schrijf je hieronder in. Wij zullen dan voor jou op zoek gaan naar een passende baan.