alarmerende trend jeugdwerkloosheid ontwikkelingslanden

   
14-05-13 - Alarmerende trend jeugdwerkloosheid ontwikkelingslanden
   

Alarmerende trend jeugdwerkloosheid ontwikkelingslanden

Tweederde van jongeren in een aantal ontwikkelingslanden is werkloos of zit gevangen in een vicieuze cirkel van lage kwaliteit werk, volgens het rapport van het .

In zes van de tien onderzochte landen, is meer dan 60 procent van de jongeren werkloos, of werk onder niveau in onregelmatige, laagbetaalde banen. Vaak werken jongeren in de informele economie zonder toegang tot onderwijs of opleiding. In Liberia, Malawi en Togo betreft dat meer dan 70 procent van de jongeren.

“Voor een overweldigend aantal jongeren is het baan van een baan niet per definitie gelijk aan inkomsten en broodwinning,” zegt Sara ouderling, co-auteur van het rapport en het onderzoek specialist voor het ILO Programma Jeugd Werkgelegenheid. “Het is onthutsend hoeveel van het economisch potentieel in de economieën van ontwikkelingslanden niet wordt benut.”

Bron: ILO, 8 mei 2013

 

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN

Behoefte aan gemotiveerd technisch talent?
Vraag dan direct een offerte aan!

Plaats je CV

Zoek jij een technische baan, maar heb je op dit moment geen vacature gevonden die aansluit bij jouw carrièrewensen en -mogelijkheden? Laat je cv dan hier achter. Een CV is een belangrijk deel van de sollicitatie, maar wij kijken ook naar de mens achter het CV. Dát is onze techniek.
We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Inloggen 

Heb je nu nog geen vacature gevonden die bij jouw carrièrewensen en –mogelijkheden aansluit? Schrijf je hieronder in. Wij zullen dan voor jou op zoek gaan naar een passende baan.