Uitzendbranche Nederland krimpt verder

   
15-05-13 - De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in april verder gekrompen. Dat blijkt uit cijfers die de organisatie voor de uitzendbranche ABU dinsdag publiceerde.
   

Uitzendbranche Nederland krimpt verder

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in april verder gekrompen. Dat blijkt uit cijfers die de organisatie voor de uitzendbranche ABU dinsdag publiceerde.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 25 maart tot en met 20 april met 5 procent af ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van uitzendondernemingen zakte in die periode met 3 procent.

In de administratieve sectoren was 2 procent minder werk voor uitzendkrachten. In de industrie en de techniek daalden de gewerkte uren met 6 en 7 procent. In de gezondheidszorg zakte de vraag naar flexibele arbeidskrachten met 20 procent.

De daling van het totale aantal uitzenduren was de sterkste sinds halverwege vorig jaar. De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt al sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. Alleen in de laatste weken van vorig jaar werd een minieme opleving genoteerd.

 

Bron: ANP

 

 

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN

Behoefte aan gemotiveerd technisch talent?
Vraag dan direct een offerte aan!

Plaats je CV

Zoek jij een technische baan, maar heb je op dit moment geen vacature gevonden die aansluit bij jouw carrièrewensen en -mogelijkheden? Laat je cv dan hier achter. Een CV is een belangrijk deel van de sollicitatie, maar wij kijken ook naar de mens achter het CV. Dát is onze techniek.
We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Inloggen 

Heb je nu nog geen vacature gevonden die bij jouw carrièrewensen en –mogelijkheden aansluit? Schrijf je hieronder in. Wij zullen dan voor jou op zoek gaan naar een passende baan.